Om kampagnen

Lethian kampagnen handler om at få spillet Warhammer, og foregår grundlæggende som en almindelig turnering - man møder op med sin hær og spiller mod andre spillere hen over weekenden. Det der gør Lethian anderledes, er at kampene er en del af et større hele, så det er ikke kun er uafhængige kampe du skal vinde, og så vinder du turneringen.

I Lethian er alle spillere inddelt i hold, og hvert hold ejer nogle territorier (kaldet len). Spillerne kan marchere rundt på veje der forbinder lenene, og hvis to modstandere mødes på et len, udkæmpes et Warhammer slag. Vinderen overtager lenet til sit hold. På en projektor kan man løbende holde øje med, hvilke hold der ejer hvilke len, og hvor de forskellige hære befinder sig og er på vej hen.

Det hele foregår i real time, så mens nogen spiller Warhammer om et len, er der andre der er ved at marchere på kortet. Det kunne f.eks. være en allieret der marcherer rundt om lenet og angriber det fra siden. Pludselig er der tre spillere der slås om lenet, og den sidste hær kommer ind fra siden på slagmarken. Hvad der før var en kamp om lenet, kan nu for spilleren i undertal blive en kamp om at holde ud så længe som muligt, i håb om at han kan få forstærkninger - eller måske holde de andre spillere hen, mens hans holdkammerater tager nu uforsvarede len.

På den måde kan hvert enkelt slag være sit eget lille scenarie i den større krig der hærger landet. Det er op til spillerne på holdet at lægge planerne for hvordan de får erobret mest muligt land, hvor der skal angribes, hvor der skal forsvares, eller hvilke hold man skal prøve at lave en aftale med. Diplomati er også en del af spillet, og overvejelser om hvornår en alliance skal brydes igen er altid noget der foregår i dybeste hemmelighed.

I sidste ende er vinderne af Lethian, det hold der har formået at holde mest land i længst tid. Hvert len giver nemlig kampagnepoint over tid til holdet der ejer dem, og holdet med flest kampagnepoint til sidst er vinderne. Man kan dog også tjene kampagnepoint ved at vinde mange slag, eller ved at samle meget guld.

Læs mere

Du kan læse mere om de afholdte kampagner under menupunktet Kampagner.